Mijn verhaal

Het verlangen om mijn roots te verkennen maakt dat ik meer inzicht heb gekregen in wie ik zelf ben, en dat vertaal ik nu in een unieke juwelen collectie. Roots zijn niet alleen bloedverwanten, het zijn de mensen die naast je staan en je begeleiden, vrienden die je kiest die met je meewandelen in het leven.

Via de Keepers of Roots collectie, wil ik anderen inspireren om hun eigen roots te onderzoeken. Dit jaar vertaal ik de Bamboe en de Akar bahar tot unieke collecties juwelen.

Het origineel van de Akar bahar collectie speelt al 3 generaties lang de hoofdrol in onze familie.

Keepers of roots is een unieke juwelen collectie om onze voorouders te eren. Hun verhaal vertellen en de huidige en volgende generatie te verrijken met kennis van hun roots. Dankbaarheid is wat ik van mijn grootouders heb meegekregen.

De grillige vormen symboliseert de weg die ik heb afgelegd. Het verlies van Dennis en Soraya, het intense gemis die ik om heb kunnen smelten in vertrouwen en veerkracht nu kan ik het leven koesteren in alles wat ze te bieden heeft. Dit omarm ik samen met mijn ouders en de hondjes Sophia en Boaz.

Over Vanessa Belgers

‘Mensen inspireren om hun roots te onderzoeken en met trots bij zich te dragen, is waar ik het voor doe’.

Toekomst

Iedereen heeft hulp nodig, iedereen heeft een verleden dat een plekje nodig heeft om verder te kunnen gaan. Dit verhaal vertellen en doorleven en de huidige en volgende generaties te verrijken met kennis van hun roots is mijn drijfveer. Samen leggen we dat vast in de creatie van een Keepers of Roots juweel.

 

Visie

Er is behoefte aan connectie met elkaar, waar we ook vandaan komen en welke kleur we ook hebben. Iedereen heeft roots die gekoesterd moeten worden. In de vorm van een juweel -dat je letterlijk met je meedraagt- dat stamt uit het verleden en het heden en de toekomst symboliseert, geeft dat kracht en steun.