Mijn verhaal

Een onontdekt facet van mijn leven: Indonesië

In de jaren ’90 was ik bijna ieder weekend in de Roxy en de It te vinden, in die tijd hele exclusieve clubs in Amsterdam met een strikt deurbeleid. Je kwam er alleen in als je bijzondere kleding droeg of op een andere manier anders was dan anderen. Wat ik mij herinner is dat alle meiden met wie ik toen omging allemaal iets eigens hadden. Dat past bij mij, dat zie je terug in de materiaalkeuzes en kleurencombinaties van mijn collecties. Ik ga mijn eigen weg en volg mijn hart als ik werk aan mijn tassen- of sieradenlijn. Als ik terugdenk aan die jaren ’90 denk ik dat daar mijn creativiteit, passie en lef geboren zijn. Mijn Indonesische oma loopt als een rode draad door mijn leven heen. Zij inspireerde mij met haar mooie kleding en sieraden. En nu ik een nieuwe weg insla, denk ik weer aan haar.

Over Vanessa Belgers

Elk object heeft Vanessa’s liefde en visie.

Toekomst

Een deel van mij is Indonesisch. En ondanks dat ik er nog nooit ben geweest, wil ik daar verder groeien en ontwikkelen. Mijn plan is om op Bali een productielijn voor een juwelencollectie op te zetten. Zo verbind ik mijzelf met het land van mijn oma en het maken van de meest mooie sieradencreaties. Door de coronacrisis kunnen de ateliers op Bali ook wel wat werk gebruiken. Op deze manier stimuleer ik de werkgelegenheid. Ver weg van hier, maar voor mij heel dichtbij.

Ik heb veel van de wereld gezien, kennis opgedaan, mij ontwikkeld als edelsmid en sieradenontwerper én een eigen studio aan huis gebouwd om een volgende stap te kunnen zetten.

 

 

Visie

‘Mensen inspireren met mijn sieraden, is waar ik het voor doe’

Een veel gehoorde uitspraak je wordt gevormd door het leven dat je leidt. Mijn oma inspireerde mij om het fashion-vak in te gaan. Zij is er nu helaas niet meer. Je neemt in je leven afscheid van dierbaren, als je ervoor openstaat dan brengt je dat ook wat. Voor mijzelf vertaal ik dat naar ‘iets doen voor de mensen in Indonesië’ zo lang ik het kan. En wat is er dan mooier om via mijn collectie een verbinding aan te gaan met de mensen daar. Door de edelstenen waar ik mijn sieraden mee maak, uit Indonesië te halen. Zo creëer ik met mijn sieraden een bijzondere band tussen de mensen die mijn sieraden dragen, mijzelf en Indonesië.